2021, 2022. מה עם המעבר?

הוא חסר לי, המעבר משנה אחת לבאה אחריה. איש לא מעז לומר עליו מילה טובה. את גישת 'הארץ' אפשר לסכם באמירה קצרה של דורון רוזנבלום, במדורו 'דורון לשבת': "- ואתה? מה סיכום השנה שלך? – עזוב. תרמתי בראש השנה". אופטימי, אם אתם מאמינים בתרומות. גישת 'ידיעות אחרונות' מוסווה יותר, כדרכם. הם מסכמים את השנה על ידי 'פרופיל 21' – התמונות הבולטות של השנה שחלפה. לא ניתוח ממשי, ולא ניסיון נועז לצלם את השנה הבאה.

ואולי האמירה הרצינית ביותר של מוסף ידיעות היא של הקריקטוריסט שלו, איתמר דאובה. הוא מביא את שער הניו-יורקר עם האיור שלו, שכולל תמונות נפרדות של אנשים בחללים קטנים. בבית, ברחובות, בסנטרל פארק, ובירידה לסבוויי. כן, זו האמירה המשמעותית ביותר במעבר מ-2021 ל-2022. חיים עם הקורונה. חיים בודדים עם הקורונה.

ועל כן, קשה לכתוב על המעבר מ-2021 ל-2022. קשה לתת תחזיות צמיחה, או תחזית פוליטית. מה אנחנו יודעים על הקורונה עוד חודש. מה אנחנו יודעים על התארגנות הממשלה לקראתה. התמונה נראית אותה תמונה בכל מקום: שמאל שתפש את השלטון, אך לא ברוב גדול. ימין שלא מוכן לקבל את העובדה. איך מתמודדים עם הקורונה במצב כזה. או עם אירן. המערב מצטייר כחסר אונים וחסר כיוון. הוא משתדל להיות הוגן, אך לא יודע איך. ובלי אמירה ברורה, בלי מנהיגות עולמית ברורה, איך נלחמים בקורונה. זה הפך להיות פרויקט של פייזר וחברותיה, לא פרויקט של ממשלות שמתאמות ביניהן.

למרות המעבר לשלטון סוציאל-דמוקרטי בכמה ממדינות העולם החשובות, קשה לדבר על עולם סוציאל-דמוקרטי. קשה גם לדבר על עולם גלובלי. גלובלי – מה זה אומר? זה עולם שנמצא במעבר, ואף אחד מאיתנו אינו טיפש מספיק על מנת לומר במעבר ממה למה. ממנטליות של מערב משכיל למנטליות של מזרח? ואיזה מזרח – סין? צפון קוריאה? הודו? אירן? נסיכויות המפרץ?

אי הבהירות הזו ועוד גורמים רבים אחרים מותירים את כולנו במבוכה. מה אני, סוציאל-דמוקרטית? באיזה נוסח? יש נוסח סוציאל דמוקרטי מקובל עכשיו? מדוע איננו יכולים להתאחד, כל הסוציאל-דמוקרטים? מדוע איננו עושים דבר נגד מטבעות הקריפטו? זו הדוגמה הקיצונית ביותר בעיניי לאובדן הדרך של ממשלות המערב. כסף בלי מדינה? בלי קבוצת מדינות? מה מקנה לו את האמינות? רק סין הגיבה. דווקא סין היא הראשונה שהגיבה.

כן, בראש וראשונה אין היום גרסה כלכלית אחת. גרסה מקובלת. גרסה שאומרת במפורש: לא הרחבה מוניטרית, לא קריפטו. כן הרחבה תקציבית, ולמה לא להטיל מיסים. כן מדיניות נגד אינפלציה היכן שנדרש ובלי להתחמק. כי אחרת, איך אפשר לצאת בבשורה, ועוד אופטימית,  במעבר מ-2021 ל-2022?

****ברוכים הבאים לשוק החופשי רכישה בסימניה, רכישה ישירה, ביקורות על הספר, פרקים מתוך הספר****

4 מחשבות על “2021, 2022. מה עם המעבר?

  1. פנינה סופר

    עולם מבולבל או מטורלל לפי המונח הרווח כיום.. אכזבה מהעולם המודרני המתקדם ההיטקי הטכנולוגי המשכיל התקשורתי ….ציפיתי ממנו ליותר. . האם מתמודד יותר טוב מאשר במגיפה לפני 100 שנה. אומרים שאז היו יותר מתים. ו האם התקשורת של היום לעומת אז ,עוזרת להתמודד או יוצרת פאניקה? והכלכלה מה יהא עליה לטווח הארוך? והנה עברו שנתיים ואנה אנו באים.בתקווה שהעולם יתאושש כמו שהתאושש אחרי מלחמת העולם בת 6 שנים. את התקווה לא יקחו לנו

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s